Właścicielka posesji mnie osłabiła...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • plik77
    Drive
    • 2010
    • 71

Co do świateł do jazdy dziennej, miały być rozwiązaniem tymczasowym tzw. prowizorka, ,a te jak wiadomo trzymają najdłużej :lol: Przyzwyczaiłem się do nich, i już nie zamierzam zmieniać na serię.
    Fotki ze śrotka oczywiście będą tylko muszę trochę ogarnąć ops: Będzie okazja przy wiosenno-świątecznych porządkach :P
  • kazik4x4
    RS
    • 2008
    • 2728

Wczoraj z żoną i dzieciakami pojechaliśmy sobie do Kazimierza. Trochę pospacerowaliśmy, zjedliśmy obiad, poszliśmy na herbatę. Sielanka, mało ludzi, wręcz pusto.
    Zebraliśmy się do odjazdu, zapakowałem dzieciaki w foteliki, patrze a za szybą mam wezwanie na Policję - wezwanie na godzinę 16.00 a wystawione o 15.40
    Myślę sobie - pewnie zaparkowałem nie tu gdzie trzeba, bo na terenie całego KD postój jest dozwolony tylko na parkingach i miejscach postojowych.
    Jadę na komisariat - zamknięte nie ma nikogo, Dzwonię na numer podany na wywieszce - nikt nie odbiera. Pies srał jadę do domu. Po drodze na wylocie z Kazimierza widzę radiowóz - podjeżdżam i pytam o co chodzi z wezwaniem, policjant odpowiada, że nie wie bo to nie oni wystawiali. Więc poprosiłem, żeby się skontaktował z tym co to wystawił. Załoga z tamtego radiowozu mówi, że podjedzie za 20min.
    Odpowiedziałem, że nie za bardzo mogę czekać bo jestem z dziećmi i żoną. Okazało się, że są na interwencji w Parchatce, którą mam po drodze. Umówiliśmy się tam.
    Podjeżdżam przygotowany, że będzie 100 mandatu za złe parkowanie a policjant mówi, że nic podobnego bo został wezwany na interwencję przez właścicielkę posesji, której zniszczyłem kwiaty....
    Zdębiałem. Policjant stylem mówienia i mimiką, poza protokołem dał mi do zrozumienia że baba jest "myśląca inaczej"... Pouczył mnie i pojechaliśmy do domu

Rzecz z kwiatkami wyglądała tak, że krawężnik ulicy przy której zaparkowałem był ułożony tuż przy płocie tej posesji.
    Kwiatki rosnące na terenie posesji przerastały przez płot i wystawały poza teren posesji. Były to kwiatki z tego gatunku, że uznałem je jako normalne chwasty-samosiejki.
    Przed przyjazdem popadał deszcz, i rośliny (żeby nie nazywać tego kwiatami) pod ciężarem wody położyły się na krawężniku ułożonym tuż przy płocie.
    Ja parkując otarłem przednim kołem o krawężnik na długości 30-40cm niszcząc kilka z nich.
    To był wystarczający powód dla baby, żeby wezwać patrol policji

Nich się baba cieszy, że zostałem tylko pouczony. Jakby mi chcieli dać mandat to pewnie bym przyjął tą 100 albo 200, żeby nie tracić czasu na jeżdżenie do sądu do Puław i przemawianie się z idiotką - no ale wtedy trzeba by którejś nocy przejść się wzdłuż jej posesji z opryskiwaczem zawierającym roztwór 360SL

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

kazik4x4, no ciekawe z tym wezwaniem na komisariat w przeciągu 20min :lol:
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• westwi78
        RS
        • 2008
        • 2940

piramida, pewnie ten posterunek działa to 16.

Komentarz

• piramida
          RS
          • 2009
          • 12222
          • Superb III (3V3)

westwi78, to dobrze że nie wystawili wezwania za 5 szesnasta :szeroki_usmiech
          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Enriquez
            RS
            • 2009
            • 7685
            • Superb III (3V3)

przecież, jak coś przerasta przez płot to owoce tego stają się własnością sąsiada - w tym przypadku Państwa, więc nie rozumiem o co kaman tej babie
            Pozdrawiam
            Marcin

Komentarz

• kazik4x4
              RS
              • 2008
              • 2728

Zamieszczone przez Enriquez
              przecież, jak coś przerasta przez płot to owoce tego stają się własnością sąsiada - w tym przypadku Państwa, więc nie rozumiem o co kaman tej babie
              To są jej kwiatki i tyle!!! A w Smoleńsku był wybuch i basta!

Komentarz

• piotrek_gdy
                RS
                • 2008
                • 7723
                • Volkswagen
                • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

A w Smoleńsku był wybuch i basta
                no i marnuje się państwowe(czytaj nasze) pieniądze na takich oszołomów
                kiedyś dzielnicowy powiedziałby jej żeby sp... na drzewo(może być brzoza z gatunku "pancernych" 8) ) ale teraz muszą zajmować się wszelkimi osobami z zaburzeniami psychicznymi
                dobrze kazik4x4, że nie złozyła wniosku o eksperyment procesowy na parówkach czy twoje opony mogły zgnieść łodyżki :diabelski_usmiech
                przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• no_fear
                  Rider
                  • 2010
                  • 501
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

dobrze, że sama (z gwoździem w ręku) nie wymierzyła sprawiedliwości :wink:

U mnie na osiedlu spółdzielnia namalowała białą linię wzdłuż chodnika - co by parkujący swe pojazdy zostawiali odpowiednią ilość miejsca dla pieszych.
                  Wystarczy oponą wystawać 1cm po za linię - zyskujemy artystyczne kreski wzdłuż nadwozia...

Póki co nikogo nie udało się namierzyć, ale z drugiej strony nikt już nie zaryzykuje przekroczenia linii.
                  www.SPAmobile.pl

Komentarz

• zepter00
                    RS
                    • 2008
                    • 2304

Jestem ogrodnikiem z zamiłowania i uwielbiam drzewa, krzewy i kwiaty... dużo się tym zajmuję ale muszę powiedzieć, że baba jest poważnie nawiedzona.

P.S: Może kiedyś wam pokażę moje ogrody.
                    Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• kazik4x4
                      RS
                      • 2008
                      • 2728

Zamieszczone przez no_fear
                      dobrze, że sama (z gwoździem w ręku) nie wymierzyła sprawiedliwości :wink:
                      .
                      Zbierałaby szyby którejś nocy bankowo.
                      Chyba bym kur#@$%wicy dostał jak bym nagle zobaczył poharatany lakier, tym bardziej że nie byłem Skodą.

Komentarz

• no_fear
                        Rider
                        • 2010
                        • 501
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

ból polega na tym, że nigdy nie wiesz na 100% kto to zrobił...
                        masz mocne podejrzenia, ale brak 100% pewności...
                        www.SPAmobile.pl

Komentarz

• krzynol
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 10960
                          • Superb II combi (3T5)
                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

360SL byłby dobrym wyborem.... :twisted:
                          ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
                          ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
                          poprzednie modele:
                          ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
                          ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
                          O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• Tobi77
                            Rider
                            • 2012
                            • 509
                            • Octavia I combi (1U5)
                            • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Mylisz się, owoce są tego, na czyjej działce wyrasta drzewo. Co do kwiatów, pewnie jest podobnie. Nie możesz zrywać, niszczyć kwiatów bo komuś wyrosły za płot.
                            Moja Octavia

Komentarz

pewnie brakowało tabliczki "szanuj zieleń"

Komentarz

• Enriquez
                                RS
                                • 2009
                                • 7685
                                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Tobi77
                                Mylisz się, owoce są tego, na czyjej działce wyrasta drzewo. Co do kwiatów, pewnie jest podobnie. Nie możesz zrywać, niszczyć kwiatów bo komuś wyrosły za płot.
                                Masz rację: http://muratordom.pl/ogrod/rosliny-d...128_11079.html

Swoją drogą - dziwne mamy prawo - można w zasadzie wkopać jakieś bardzo rozłożyste drzewo, by po kilku latach cieszyć się udręką sąsiada - bez sensu.
                                Pozdrawiam
                                Marcin

Komentarz

• westwi78
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 2940

Swoją drogą - dziwne mamy prawo - można w zasadzie wkopać jakieś bardzo rozłożyste drzewo, by po kilku latach cieszyć się udręką sąsiada - bez sensu.
                                  nie można. Poczytaj o immisjach.

Komentarz

• spacewalker
                                    Elegance
                                    • 2012
                                    • 940

Kazimierz omijam z daleka, przereklamowane.

Komentarz

• kazik4x4
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 2728

Zamieszczone przez spacewalker
                                      Kazimierz omijam z daleka, przereklamowane.
                                      A to omijaj Jak się jedzie wtedy kiedy wszyscy mają wolne to faktycznie nie ma czego tam szukać.
                                      W tą niedzielę było wyjątkowo mało ludzi bo albo wszyscy byli tydzień temu w święta, albo wszyscy będą za tydzień w weekend majowy
                                      Ja lubię latem na tygodniu, po południu skoczyć na piwo. Fakt, że mam dobrze ponad godzinę jazdy ale na prawdę odpręża mnie taka wycieczka.

[ Dodano: Wto 29 Kwi, 14 08:54 ]
                                      Zamieszczone przez Tobi77
                                      Masz rację: http://muratordom.pl/ogrod/rosliny-d...128_11079.html

A zrozumiałeś co zalinkowałeś?? Bo mam wrażenie że nie.

Komentarz

• Maicroft
                                        Moderator
                                        S_OCP MemberModeratorr
                                        • 2004
                                        • 25757
                                        • Audi

Zamieszczone przez kazik4x4
                                        W tą niedzielę było wyjątkowo mało ludzi bo albo wszyscy byli tydzień temu w święta, albo wszyscy będą za tydzień w weekend majowy
                                        Wszyscy byli na pielgrzymce przed telewizorem :idea:
                                        Spritmonitor.de

Komentarz

• kazik4x4
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 2728

Zamieszczone przez Maicroft
                                          Wszyscy byli na pielgrzymce przed telewizorem :idea:
                                          Albo w Łagiewnikach :!:

[ Dodano: Wto 29 Kwi, 14 10:21 ]
                                          Zamieszczone przez piramida
                                          kazik4x4, no ciekawe z tym wezwaniem na komisariat w przeciągu 20min :lol:
                                          Sądząc po tym co mi policjant przekazał werbalnie i poza werbalnie, to mogę wywnioskować, że zostawił mi za szybą wezwanie tak na sztukę, żeby psychiczna widziała że podjął interwencję bo ta pewnie gotowa była donieść przełożonemu, że zbył ją i pojechał sobie.

[ Dodano: Wto 29 Kwi, 14 10:22 ]
                                          Zamieszczone przez westwi78
                                          piramida, pewnie ten posterunek działa to 16.
                                          Działa raczej dłużej, ale jako że to mały komisariat i załoga ograniczona, to często bywają w terenie. Na drzwiach jest z resztą wywieszka z podanymi numerami na które należy dzwonić w razie czego.

Komentarz

Pracuję...